Ползи от масажа

Освобождаване от стреса.

Колкото и да е приятна работата, която извършвате, в определени периоди и моменти се натрупва определно количество стрес и умора. За да се нормализират тези симптоми, масажът е един от основните методи за постигането на тази цел.

Освобождаване на ендорфини в тялото.

Познати още като „хормони на щастието“, ендорфините се образуват в мозъка и са основен „виновник“ за това ние хората да бъдем щастливи и в добро настроение. В същото време отделянето на ендорфини притъпява усещането за болка и дискомфорт. Освен на доброто настроение, ендорфините повлияват и върху това, човек да се чувства жизнен, пълноценен и зареден с оптимизъм.

Кога се образуват ендорфини

√ Положително мислене

√ Положителни изживявания

√ Смях

√ МАСАЖ

√ Активна спортна дейност

√ Консумиране на шоколад

Намаляване на болковата симптоматика.

За съжаление в днешно време почти няма човек, който поне веднъж да не е имал проблеми с гърба. Най-често проблемите се локализират в областта на кръста и шията. Не по-малко оплаквания има и при горните крайници. Основна причина за появата на тези симптоми е продължителното статично седене в една и съща поза, както и повтарянето на едни и същи движения с ръцете, което следователно води до пренатоварване на една и съща група мускули.

Целта на офис масажа е да сведе до минимум тези симптоми чрез техниките, които се прилагат в съответните проблемни зони. Също така от изключително значение е и практикуването на спортна дейност, независимо каква е тя.

Ето още няколко положителни резултати вследствие прилагането на масаж:

√ Подобряване на кръвообръщението

√ Подобряване на лимфообръщението

√ Нормализиране на мускулния тонус

√ Намаляване на умората

√ Положително повлияване върху психоемоционалното състояние

Кога не трябва да се подлагаме на масаж!

 

  • Висока температура над 37.5
  • Остри възпалителни процеси
  • Инфекциозни заболявания
  • Възпалени лимфни възли
  • Разширени вени